Meedoen voor 2024

Wie verdient er een duurzaamheidsprijs in Zuidas?

Nomineer een project

Wie zou er een Zuidas Duurzaamheidsprijs moeten ontvangen volgens jou? Voor de editie van 2024 kon je tot 8 oktober 2024 een project aanmelden. Dien je later een project in? Dan wordt het mogelijk niet meegenomen in de jurering, maar komt het wel in het overzicht te staan. Het kan een project zijn van je eigen organisatie of dat van een andere organisatie, als het maar gelinkt is aan duurzaamheid en plaatsvindt in Amsterdam Zuidas. 

Welk project komt direct bij jou naar boven en verdient het om mee te dingen in de Zuidas Duurzaamheidsprijs? Vul het onderstaande formulier in. Heb je vragen? Neem contact op met de organisatie via news@hellozuidas.com.

Naast de Zuidas Duurzaamheidsprijs, maken de inzendingen ook kans op het winnen van de Publieksprijs en daar kan jij bij helpen! Breng je stem uit op jouw favoriet en wie weet gaat die er met de winst vandoor. 

Er zijn 6 categorieën waarin gejureerd wordt. De jury bestaat uit Yvette Watson, Maurits Groen, Ruth Jansen, Margreet van Gastel en Victor Nieuwenhuizen. 

Mobiliteit & Logistiek

Water & Groen / Openbare ruimte

Circulariteit & Afval

Maatschappij & Economie

Gebouwen & Energie

Algemeen / Klimaat

De jury beoordeelt de inzendingen aan de hand van verschillende beoordelingscriteria. Waar zoal naar gekeken wordt is de ecologische en maatschappelijke impact van het project. Zorgt het voor verbinding? Welke duurzaamheidsthema’s worden geraakt? Hoe draagt het project bij aan de sociale thema’s op de Zuidas? Maar er wordt ook gekeken naar de zichtbaarheid en toepasbaarheid van het project. Hoe opvallend is het project? Welke doelgroepen binnen de Zuidas kan dit inspireren? Zijn er interessante samenwerkingen mogelijk? En in hoeverre is de duurzaamheid in het project schaalbaar naar andere projecten? Geef een uitgebreide omschrijving van het project, zodat de jury een compleet beeld krijgt.

Vul het formulier in om een project te nomineren!

"*" geeft vereiste velden aan

Nomineer je een project van jezelf of van een ander?*
DD slash MM slash JJJJ
Voor welke categorie nomineer je dit project?*
Korte omschrijving van het project. Hoe is het initiatief gefinancierd. Wie hebben eraan meegewerkt? Waarom is het project bijzonder? En waar ben je trots op? 0 van 150 max woorden.
Welke duurzaamheidsthema’s worden met dit project geraakt? Denk aan: fossielvrij, circulaire economie, milieu impacts, biodiversiteit, klimaatadaptatie. Hoe is de impact meetbaar gemaakt? Is ook de manier waarop het project wordt uitgevoerd, duurzaam? 0 van 150 max woorden.
Hoe draagt het project bij aan sociale thema’s in de Zuidas? Denk aan: Inclusiviteit, diversiteit en gelijkheid. Zorgt het project voor verbinding in Zuidas? Worden jongere generaties betrokken? 0 van 150 max woorden.
Hoe wordt er gecommuniceerd over het project? Is het zichtbaar voor de omgeving? En trekt het project de aandacht? Voor wie is dit project inspirerend en wordt er actief gedaan aan kennisdeling? 0 van 150 max woorden.
In hoeverre is het project schaalbaar op andere plekken? Zijn er interessante samenwerkingen mogelijk in dit project? Hoe kan dit project andere initiatieven positief beïnvloeden? 0 van 150 max woorden.
0 van 150 max woorden.
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 2 MB.