RAI Basement Chefs | Amsterdammer Mini Kaas Kroket

Boeren van Amstel heeft voor het 750-jarig bestaan van Amsterdam de ❌❌❌ Amsterdammer Kaas geïntroduceerd: gemaakt van melk uit het Amstelland, waarbij voor iedere kilo één vierkante meter biodiversiteit wordt ingezaaid.

Om reststromen circulair te benutten, ontwikkelden de Basement Chefs van de RAI samen met Snackzussen de ❌❌❌ Amsterdammer Mini Kaas Kroket : een innovatieve snack gemaakt van de snijresten van de kaas.

Zo ontstaat een circulair product met een sterk Amsterdams karakter, dat niet alleen smaakvol is, maar ook een tastbare bijdrage levert aan de natuur in en rond de stad.

Ecologische impact
Door het hergebruiken van kaas snijresten wordt een waardevolle reststroom volledig benut. Iedere kilo kaas én daarmee ook de ❌❌❌ Amsterdammer Mini Kaas Kroket draagt direct bij aan het inzaaien van biodiversiteit in het Amstelland.

Het product koppelt circulaire voedselproductie aan natuurbeheer en maakt die impact zichtbaar en beleefbaar in de horeca en op de Zuidas.

Maatschappelijke impact
De ❌❌❌ Amsterdammer Mini Kaas Kroket wordt geïntroduceerd in de Amsterdamse catering, met focus op borrelmomenten op de Zuidas. Zo wordt biodiversiteit onderdeel van het gesprek in de boardroom én bij de borrel.

De snack verbindt jong en oud, boeren, bedrijven en bewoners, rondom een iconisch product met een Amsterdams verhaal. Het laat zien hoe genieten, circulaire productie én bijdragen aan natuurbeheer hand in hand kunnen gaan.

Zichtbaarheid
Door de samenwerking met prominente partners op de Zuidas, zoals de RAI, VU Amsterdam en diverse bedrijven, krijgt dit project brede zichtbaarheid.

De introductie van de ❌❌❌ Amsterdammer Mini Kaas Kroket leent zich uitstekend voor activaties met personeel en klanten, media-aandacht en events, waardoor het verhaal van circulariteit, biodiversiteit en lokaal voedsel krachtig wordt uitgedragen.

Schaalbaarheid
De ❌❌❌ Amsterdammer Kaas groeit in populariteit en daarmee ook de reststromen die circulair benut kunnen worden. De ❌❌❌ Amsterdammer Mini Kaas Kroket is eenvoudig op te schalen: van borrels op de Zuidas naar horeca in heel Amsterdam, Nederland en uiteindelijk internationaal.

Het model Kaas + Biodiversiteit + Circulaire snack is oneindig herhaalbaar en inspirerend voor andere voedselstromen en kan ook in andere delen van het land succesvol worden toegepast, zowel productioneel alsmede het inzaaien van de biodiversiteit.

Lees meer over de Amsterdammer Mini Kaas Kroket

Editie

2025